Our latest project took us to Irvine, CA to redesign the home of a family of five. Everything from an entryway to the master suite, no room was too small or a design wish too big in our effort to transform the space into a beautiful and comfortable home.


This family’s main desire was to maximize the existing footprint of their house to amplify their love for entertaining and relaxation. An open living concept from the kitchen to the family room was an ideal floor plan to attain both of these goals.

Lounge

The family room was long and narrow, so we needed to maximize the space to make sure it could seat all five-plus friends & family. An L-shape sectional provides ample seating, and our favorite Addie and Miller pillows add soft pops of color. A one-of-a-kind ottoman acts as a kid-friendly alternative to a traditional coffee table and our Harper rug complements provides a neutral foundation to ground the space.

To frame the media center, we designed built-ins with open shelving, mimicking the ones in the kitchen across the floorplan. This gave symmetry to the room as a whole and balanced out the practical cupboard and drawers of the under-cabinets. For shelf styling, adding faux greenery was a great way to bring life into out-of-reach spaces without worrying about the upkeep. We love our fern drop-ins placed inside two-toned ceramic bowls.

Dining

A seamless transition from the family room to the kitchen allows for this cozy dine-in kitchen banquette. Our client loved Pure Salt’s simple, clean, relaxed aesthetic but wanted to play with subdued colors to make it their own. This muted navy (Normandy by Benjamin Moore) begins in the kitchen and is echoed throughout the home.


The painted cabinetry continues as a bench seat, offering plenty of storage below and featuring an abundance of plush pillows. We love the subtle color variation of the abaca webbing in the Lolesa pendant! Its neutral tones play off of the light woods and creamy textures in this space (hello Layla dining chairs!), and its light envelopes the entire table, making this a family hub for dining, homework, or game night.

The relaxed and open casual living spaces at the back of the house are perfect for this family to live day in and day out. They also make for great entertaining! But this family is lucky enough to also have a few other living areas to spread into. While we would shy away from labeling these as formal spaces, the elevated styling of the dining and living rooms feel tailor-made for bigger gatherings and occasions.


The large table in the dining room comfortably seats six of our rattan and mahogany Percy dining chairs but is big enough to add seats for more dinner guests. Did you notice the chandelier? Beaded with wood and coco, the Quinn chandelier inverts the shape of the banquette pendant, tying the two dining spaces together with a similarly styled overhead pendant.

Living Room

The living room was an opportunity to design an elevated area that was full of texture and various natural materials—wood accents, woven seagrass, and jute textiles all add warmth and dimension to this room, making it feel sophisticated while still exuding an easy and simple aesthetic.

With a versatile seating arrangement, featuring a classic couch, show-stopping accent chairs, and modular ottomans, this family has space to gather for occasions, whether grand or every day.

Girls' Room

Like the main floor, upstairs was designed down to every last detail. Behind the door of the shared little girls’ room is nothing short of pure whimsy and sweetness. The girls really wanted to make this space their own, and wanted us to design something fun and playful!

We worked to find elements that would create a magical feeling for the girls, and came to the conclusion that there is nothing more magical than waking up to a rainbow every morning! We love this wallpaper by Anewall—it feels like an art installation, and the muted (rather than saturated) colors keep the overall feeling light and airy to suit the essence of the entire home.

Master Suite

In a complete shift from the kids’ half of the second floor, the master bedroom is the epitome of sophisticated leisure. We played with furniture options that would draw your eyes up to the stunning high ceiling. The bed of choice is this Siren 4-poster bed frame made of reclaimed douglas fir. To soften up the strong lines of this striking bed frame, we selected plush and cozy bedding.

Off the master bedroom is the ensuite. A window behind the bathtub offers so much natural light, which the three large vanity mirrors reflect around the space. With so much glimmering marble and glossy tile, the banana-leaf weave of the Mella pendant light mixes in a pop of our go-to natural texture.

Browse the Complete Portfolio

April 27, 2021 —