PROJECT REVEAL

Hilltop

Our latest reveal, Hilltop Project, was a breezy transformation for this family of four. We love when clients know exactly what they want, and in this case, this family brought us in for our signature relaxed aesthetic and vision for space.The goals were a great room and master suite make-over that emphasized cozy living with vintage details.

Great Room

Focusing on the main floor, we designed a great room and kitchen/dining area to allow for lots of comfy family living. The highlight of this project was designed around the family’s love for pianos. They had recently purchased an upright to place in their great room and hoped we could integrate the size and scale into our plans for the space. It became the focal point for the room, directing us on where to place seating and inspiring a gallery wall surrounding the instrument to create a statement that felt reminiscent of a salon-style exhibition, but with our relaxed palette to bring it into the contemporary moment.

This family has a love for vintage-inspired design, and was on board with us adding custom woodwork throughout their home.We paneled walls in the great room with board and batten evocative of both victorian-era architectural details as well as the modest carpentry of country homes.The result is a casual vintage effect.We love the dimension and texture paneling brings to a space, and keeping within our neutral color scheme, the treatment feels light and airy rather than heavy or closed-in.

Dining

The eat-in dining table was a great addition, filling out the kitchen and creating a cozy gathering area for this family of four. We knew we wanted a one-sided bench seating arrangement, but it took a few iterations of the design to find a silhouette that suited the space. We settled on a low-profile seat that did not obstruct the view and let in tons of light from the large windows.

The kitchen had a long bank of cabinets on the back wall, so we made sure there was a large island to provide more counter space and create a casual place for the family to gather. For that island, the family knew they wanted leather stools, so we sourced a tone that suited the neutral palette and wood accents in the space.

Master Suite

With the main floor acting as a cozy family area, the master suite was given the task of becoming a beautiful private retreat. More paneled walls added subtle detail and standout furnishings were used to create plenty of places to rest and relax. The real showstopper was the floor-to-ceiling windows that let in massive amounts of natural light and open the room into a bright and airy getaway.

Hilltop Project was such a pleasure to partner on and a fun challenge to flex our vintage-inspired muscles! This home goes to show that you do not need a large house to create a thoughtfully designed and inviting space. All you really need are unique details, a fresh palette, and a loving family to fill all the corners with music, memories, and countless cherished moments.

The attached bath was equally transformed. With a shiplap vanity that feels breezy and serene, our clients are able to enjoy every space in their beautiful private retreat.

May 23, 2021 —